Tarieven

Onze dienstverlening bieden wij in een abonnementvorm aan, over de voorwaarden en de condities informeren wij u graag. Ook incidenteel gebruik van onze dienstverlening is mogelijk.

U heeft de keuze uit drie vormen waarbij u niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan:

Afhandeling per klacht zonder abonnement:

 

Bij het vermelden van dit klachtenmeldpunt in uw aanbestedingsdocument betaalt u per aanbesteding € 75,- . Indien een klacht wordt ingediend dan gelden onderstaande tarieven.

Voor het registeren, analyseren van de klacht betaalt u € 50,-. De klacht wordt kort doorgesproken met de verantwoordelijke functionaris van uw organisatie. Wordt besloten om de klacht verder in behandeling te nemen dan kost de klachtenafhandeling, indien deze schriftelijk kan geschieden, € 550,-.  Een tweede en daarop volgende  klachten, al dan niet van dezelfde klager  in een zelfde aanbesteding kost u dan € 400,- per klachtafhandeling.

In het geval dat het wenselijk/noodzakelijk is om de klager zijn klacht mondeling te laten toelichten dan kost de klachtenafhandeling € 800,-.

Afhandeling per klacht op basis van een abonnement:

 

U betaalt een jaarlijks bijdrage van € 250,-. Indien een klacht wordt ingediend dan gelden deze onderstaande tarieven.

Voor het registeren, analyseren van de klacht betaalt u dan  € 25,-. De klacht wordt kort doorgesproken met de verantwoordelijke functionaris van uw organisatie. Wordt besloten om de klacht verder in behandeling te nemen dan kost de klachtenafhandeling, indien deze schriftelijk kan geschieden, € 475,-.  Een tweede en daarop volgende  klachten, al dan niet van dezelfde klager  in een zelfde aanbesteding kost u dan € 375,- per klachtafhandeling.

In het geval dat het wenselijk/noodzakelijk is om de klager zijn klacht mondeling te laten toelichten dan kost de klachtenafhandeling € 725,-.

Van elke klachtenafhandeling ontvangt u een schriftelijk advies.

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

 

Alleen het vermelden van Klachtoveraanbesteden.nl in uw aanbestedingsdocument als uw klachtenmeldpunt.

Alleen het vermelden van dit klachtenmeldpunt in uw aanbestedingsdocument, het gebruikmaken van het online klachtenformulier en zelf de klacht afhandelen. In dat geval betaalt u de jaarlijkse bijdrage van € 250,-  voor gebruik van het online klachtenformulier en doormailen van de klachten.

 Indien u voor deze vorm kiest dan kunnen wij voor u op nacalculatiebasis de klacht afhandelen. In dat geval is het uurtarief € 150,- excl btw. 

Voor nadere informatie kunt u ons mailen.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

Volg ons: